Wanneer je acne of jeugdpuistjes hebt, kan dit een groot effect op je leven hebben.
Acné is er in vele soorten en maten. Het is een huidaandoening waarbij comedonen (mee-eters), pustels (puistjes), papels (rode bultjes) en/of noduli (onderhuidse ontstekingen) voorkomen.

Als je acné hebt kan je veel ongemak ervaren en wanneer iets ontstoken is kan het ook behoorlijk pijnlijk zijn. Het is vaak heel moeilijk om er vanaf te blijven. Maar naast het ongemak van de pijn, ziet het er niet zo mooi uit en dit kan een heel groot effect op jouw als persoon hebben.

We leven in een wereld waarin het lijkt dat alles perfect moet zijn. Neem een willekeurig Instagram account en je vindt prachtige foto’s van mooie omgevingen en mooie gladde (bijna) perfecte gezichten en lichamen. Lang leven de filters… MAAR ook deze mensen hebben te maken met plekjes, vlekjes en diverse ongemakken, alleen laten ze dat vaak niet zien.
Hierdoor kan jij het gevoel krijgen dat als het niet perfect is, jij niet goed genoeg bent.
Het wordt lastiger voor je om naar buiten te gaan of misschien verberg je jezelf achter lagen make-up, want stel je voor dat iemand je ziet….

Hierdoor kan acné grote gevolgen hebben op sociaal en psychisch gebied en kan je je onzeker gaan voelen, zelfvertrouwen en eigenwaarde kunnen onder druk komen te staan. De kans op angsten en depressie kunnen toenemen.

Wat goed is om te weten is dat de mate van acné niet direct uitmaakt.
De ene persoon heeft hier meer last van dan de ander. Net zoals er mensen zijn die een vlek op de kleding niet erg vinden terwijl een ander volledig in de stress kan schieten. Dit maakt het ook een uitdaging omdat je niet snel in iemand zijn hoofd kan kijken.

Wij bieden een complete aanpak van jouw probleem met onze nieuwe en unieke werkmethode.

Naast het behandelen van de klacht krijg je advies over voeding, beweging, leefstijl en persoonlijk welzijn.
Buiten de complete aanpak is onze de manier van behandelen uniek. Wij werken uitsluitend met zeer hoogwaardige verzorging van natuurlijke oorsprong. Deze huidverzorging stimuleert de natuurlijke balans van de huid en ondersteund het microbioom.
Met onze unieke werkmethode worden afvalstoffen van binnenuit afgevoerd. Hierdoor hoeven wij minder oneffenheden uit te drukken en is de behandeling veel aangenamer dan traditionele behandelmethoden. We merken op dat we vaak snel een verbetering en vermindering van acné zien.

Naast de huidbehandelingen is het heel belangrijk een gezonde mindset te creëren, doormiddel van persoonlijk welzijn sessies ga je kijken naar jezelf, hoe je met bepaalde dingen omgaat en wat dat met je doet. Waarom doe je wat je doet en waarom reageer je zoals je reageert?

Door deze unieke combinatie van factoren is de kans op herstel vele malen groter.

Net als met sporten en afvallen heeft ook de huid een blijvend onderhoud nodig. Als je in optimale conditie bent na een sporttraject en je wilt deze conditie op peil houden zal je blijven sporten. Als jij jouw streefgewicht behaald hebt blijf je opletten zodat je niet weer overnieuw hoeft te beginnen. Met de huid is dat niet anders. Ongeveer elke 28 dagen vernieuwd de huid zich. Dat doet hij natuurlijk niet in 1x, dit gebeurd met een natuurlijke cyclus, daarom merk je er weinig van. Maar het is wel belangrijk deze cyclus zo optimaal mogelijk te ondersteunen. Dit doe je door de huidverzorging thuis voort te zetten en idealiter elke 4 weken naar de huidspecialist te gaan.

Het traject

Wanneer je kiest voor een 3 of 6 maanden traject ziet het er als volgt uit:Voor de eerste afspraak krijg je een intake formulier toegezonden. Deze vul je naar waarheid in en stuur je terug naar ons. Zo kunnen wij ons goed voorbereiden op de 1e afspraak.

De eerste afspraak:

 • Doornemen, aanvullen en tekenen Intakeformulier*
 • Huidanalyse
 • Uitleg en uitvoeren van de verzorging voor thuis
 • Behandeling van ca. 55 min
 • Informatie over voeding en beweging

*indien je jonger bent dan 18 jaar hebben wij een handtekening van de ouders/verzorgers nodig
Vervolg:
Naar aanleiding van het behandelplan plannen we de vervolg afspraken in.

 • We nemen vóór elke behandeling een foto om de voortgang te monitoren.
 • We zullen regelmatig vragen naar je voedingspatroon en waar je tegenaan loopt, in het belang van de behandeling..

Wat belangrijk is voor jou

Om het optimale resultaat te behalen is het belangrijk dat we echt met elkaar samen werken.

Daarom is het belangrijk:

 • Dat je openstaat voor advies en je bereid bent de adviezen voor thuis op te volgen
 • Dat je gemotiveerd bent om jouw probleem serieus te nemen
 • Dat je consequent bent in de verzorging thuis

Wij helpen je bij:

 • Het aanleren van een goede huidverzorgingsroutine
 • Inzicht krijgen in welke voeding het beste bij jou past
 • Inzicht krijgen wat voor jou oorzaken van Acné en stress zijn en hoe je hier beter mee om kunt gaan

Wij hebben ervoor gekozen om een kennismakingstraject van 1 maand of een traject van 3 maanden of 6 maanden aan te bieden.

Over het algemeen genomen is binnen 3 maanden al een flinke verbetering te behalen, echter is uit ervaring gebleken dat de huid zeker 6 maanden bezig is met het herstellen en terugvinden van de natuurlijke balans. Zoals eerder aangegeven heeft de huid blijvend onderhoud nodig, het voordeel van het 6 maanden traject is dat we na het traject een goede inschatting kunnen maken welke frequentie van behandelingen het beste zal zijn.

Vaak kan een acne traject (deels) vergoed worden. Wil jij weten wat jij terug kunt krijgen? Neem dan even contact op met je verzekering.

Lees meer over het traject