Appel kaneel muffin
Ingrediënten voor 12 muffins
- 140 g suiker
- 250 g bloem
- 1 ei
- 125 g roomboter (zacht)
- 2 appels
- 300 gram kwark
- 6 g bakpoeder
- 2 druppels essentiële kaneel olie
- snufje zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet de muffinvorm in met boter en bestrooi daarna met bloem.
- Snijd de appels in kleine blokjes .
- Klop de suiker met het ei schuimig (doe dit met de mixer of de garde | ga zolang door tot het mengsel schuimig en wit is | de beslagkom even in een bak met warm water ± 40°C, versnelt het proces).
- Laat de boter in ±1 min op 100 watt in de magnetron zacht worden.
- Klop de zachte roomboter door het ei/suiker-mengsel
- Meng de kaneel olie door het ei/suiker/boter-mengsel.
- Meng de appels en de kwark door het boter/ei/suiker-mengsel en voeg hier de bloem, bakpoeder en het zout aan toe en meng tot er geen bloem meer zichtbaar is.
- Verdeel het beslag over de 12 vormpjes en bak de muffins in ongeveer 20-25 minuten op 180°C gaar en mooi bruin.