Wij werken in de salon volgens het Anbos covid 19 protocol. Lees hier de maatregelingen

 

Ingrediënten voor 12 muffins

  • 140 g suiker
  • 250 g bloem
  • 1 ei
  • 125 g roomboter (zacht)
  • 2 appels
  • 300 gram kwark
  • 6 g bakpoeder
  • 2 druppels essentiële kaneel olie
  • snufje zout
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180°C  en vet de muffinvorm in met boter en bestrooi daarna met bloem.
  2. Snijd de appels in kleine blokjes .
  3. Klop de suiker met het ei schuimig (doe dit met de mixer of de garde | ga zolang door tot het mengsel schuimig en wit is | de beslagkom even in een bak met warm water ± 40°C, versnelt het proces).
  4. Laat de boter in ±1 min op 100 watt in de magnetron zacht worden.
  5. Klop de zachte roomboter door het ei/suiker-mengsel
  6. Meng de kaneel olie door het ei/suiker/boter-mengsel.
  7. Meng de appels en de kwark door het boter/ei/suiker-mengsel en voeg hier de bloem, bakpoeder en het zout aan toe en meng tot er geen bloem meer zichtbaar is.
  8. Verdeel het beslag over de 12 vormpjes en bak de muffins in ongeveer 20-25 minuten op 180°C gaar en mooi bruin.