De oorzaak van lipoedeem is niet bekend, er is wel bekend dat er een stagnatie in de doorstroming van de vloeistoffen en vet is, ook hormonale disbalans lijkt een belangrijk aandachtsgebied te zijn.

De klachten uiten zich vaak in de benen en armen en wanneer je afvalt blijft het op die plekken gewoon zitten.

Om een goed resultaat te behalen is een leefstijl verandering noodzakelijk, samen met een team van specialisten kunnen wij je ondersteunen. De combinatie van voeding, beweging en behandelingen, maar ook de opbouw is erg belangrijk. Je moet immers eerst leren lopen voordat je kan rennen. Dit is zo bij sport maar ook voor je voeding en de lichaamsbehandelingen.

Voeding:

Stap 1 is het aanpassen van de voeding/leefstijl. Dit onderdeel wordt verzorgd door Loreen Schöner van Purple Power. Een uitgebreide intake is de start van een persoonlijk voedingsadvies. Hormoonfactorproof/Paleo voeding is het begin van meer rust in je systeem en opent mogelijkheden voor je lichaam om verstoringen aan te pakken. Hoe gezonder en schoner de voeding, hoe beter ons lichaam kan functioneren. Je gooit immers ook geen benzine in een diesel auto. Toch doen we dit (vaak) met onze voeding. Lees hier meer over Purple Power en Loreen. 

Behandelingen:

Lipoedeem is een chronische aandoening en heeft daarom meerdere lichaamsbehandelingen nodig. Er zullen tussentijdse evaluaties plaatsvinden om de voortgang te bespreken en indien nodig het behandelplan bij te stellen.

Er wordt bij iedere behandeling gekeken naar de behoefte van dat moment.

Hierdoor kan het voorkomen dat er een andere behandeling wordt gegeven dan in eerste instantie is afgesproken, uiteraard gaat dit altijd in overleg en met wederzijds goedvinden.

Iedereen is anders, met andere klachten, andere conditie, de een kan meer verdragen dan de ander. Vandaar dat ik met op maat gemaakte behandelplannen werken. We werken samen naar een onderhoudssituatie toe.

In de eerste periode zullen de behandelingen 1 tot 2 keer in de week plaatsvinden en afhankelijk van de snelheid van resultaat zal de tijd tussen de behandelingen opgevoerd worden, tot de onderhoudssituatie bereikt is.

Tijdens het behandeltraject worden diverse behandelingen gegeven.

De technieken die gebruikt worden zijn:

 • Machinale cupping
 • Bindweefselmassage
 • Body wrapping
 • Diverse manuele massage technieken
 • Stimulatie van acupressuur punten met de beautystimm
 • Insluizen van werkstoffen met ultra-geluid
 • Radiofrequent

Het behandelproces van de lichaamsbehandelingen

Wanneer je voor de 1e keer komt doe ik een korte intake en een bodydrainage. Op deze manier krijg ik al een goed beeld van jou en de conditie van je lichaam. Om een compleet behandelplan te maken stuur ik een uitgebreide intake en maken we een afspraak voor de volgende behandeling.

Een dag na de behandeling neem ik telefonisch contact met je op om te kijken of er nog bijzonderheden na de behandeling zijn geweest en hoe het bevallen is.

Bij de volgende behandeling bespreken we het behandelplan en kunnen we de kuur starten.

Effect van de behandelingen

 • Minder tot geen pijnlijke benen en armen
 • Minder vermoeide benen en armen
 • Gladdere huid
 • Betere vorm
 • Betere circulatie

Intake behandeling lipoedeem traject

Deze behandeling bestaat uit een kennismaking, een korte intake en een behandeling. Na de behandeling ontvang je een uitgebreide intake.

Tijdens deze behandeling maak ik een inventarisatie van de conditie van het lichaam. De bevindingen van tijdens de behandeling en de uitgebreide intake gebruik ik voor het opstellen van een persoonlijk behandelplan.

Ben je nieuwsgierig geworden?

Boek hier je intake behandeling

piroche-logo-wit-final
doterra-wellness-advocate-white
caption-wit