Gember Cake

 

Ingrediënten:

3 eieren, op kamertemperatuur
150 gr roomboter, op kamertemperatuur
140 gr lichtbruine basterdsuiker
Een snufje zout
150 gr zelfrijzend bakmeel
Een halve eetlepel kaneelpoeder
3 tot 4 druppels gember olie

Bereidingswijze:

Klop de basterdsuiker, roomboter en een snuf zout in een kom tot een luchtig, zacht en romig mengsel. Als het goed is zie je tijdens het mixen het mengsel steeds witter worden, reken op ongeveer 10 minuten mixen.

Voeg één voor één de eieren toe, mix tussendoor goed en voeg pas een volgend ei toe als de voorgaande volledig is opgenomen in het beslag.
Meng het zelfrijzend bakmeel met het kaneelpoeder, zeef in delen bij het beslag en spatel steeds luchtig door het beslag. Doe 3 of 4 druppels gember olie door het beslag en schep het in een ingevet cakeblik. Om te voorkomen dat de gembercake in het midden meer rijst dan aan de randen maak ik in het midden altijd een soort gootje of verlaging. Zet het cakeblik in het midden van een op 160°C voorverwarmde oven en bak in 60 tot 70 min gaar en goudbruin. Om te controleren of de cake gaar is prik je na een uur bakken met een saté-prikker voorzichtig in de cake. Komt die er droog uit dan is de cake gaar, zo niet dan laat je hem gewoon nog even bakken.

Zodra de gembercake gaar is haal je hem uit de uit de oven en laat in het blik iets afkoelen. Als de cake loskomt van de randen van het cakeblik keer je de cake op een taartrooster en laat verder afkoelen.

Eet smakelijk!