Hoofdgerecht –  4 personen

  • 2 middelgrote uien
  • 5 trostomaten
  • 1 verse groene jalapeñopeper
  • 4 el arachideolie
  • 2 tl gemalen kurkuma
  • 2 tl gemalen korianderzaad
  • 3 tenen knoflook
  • 800 gr koelverse pompoenstukjes
  • 200 ml water
  • 1,5 tl zout
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 2-4 druppels pepermunt

Bereidingswijze: 

  • Snijd de uien in halve ringen en de tomaten in parten.
  • Snijd het steeltje van de jalapeño. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. (Houd je van pittig? Dan kun je de zaadjes van de jalapeñopeper laten zitten.) Snijd het vruchtvlees fijn.
  • Verhit de olie in een braadpan en bak de uien 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de tomaat, peper, kurkuma en het korianderzaad toe en bak 10 minuten op laag vuur. Rasp ondertussen de knoflook.
  • Voeg ⅔ van de knoflook, de pompoenstukjes en het water toe aan het ui-tomaatmengsel en breng aan de kook.
  • Voeg het zout toe, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 15 min. stoven. Neem de deksel van de pan en kook nog 5 min.
  • Meng ondertussen de rest van de knoflook met de Griekse yoghurt
  • Voeg 1 druppel pepermunt olie toe aan het yoghurt-knoflooksaus en proef de saus even en voeg eventueel meer druppels olie toe naar smaak.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Serveer met de knoflook-yoghurtsaus.
Combinatietip:
Lekker met zilvervliesrijst of quinoa

.