Sinaasappel koekjes
INGREDIËNTEN:
- 115 gram boter of margarine
- 200 gram suiker
- 2 eieren
- 2 a 3 druppels wild orange
- 2 eetlepels vers geperst sinaasappelsap
- 2 theelepels vanille extract
- 325 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- snufje zout
- ongeveer 5 druppels oranje voedingskleurstof (gel)
- 50 gram poedersuiker
Verder:
- 2 bakplaten met een vel bakpapier
INSTRUCTIES:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Zet de twee bakplaten klaar met een vel bakpapier.
- Doe de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom, zeef het. Zet het even opzij.
- Doe de boter met de suiker in een andere kom, klop dit even goed door.
- Voeg de eieren één voor één toe en klop erdoor.
- Voeg het bloemmengsel toe en klop er kort door.
- Voeg de sinaasappelrasp, 2 a 3 druppels wild orange en de twee eetlepels sinaasappelsap en twee theelepeltjes vanille extract toe en klop door.
- Voeg dan nog ongeveer 5 druppels oranje gel kleurstof toe. Klop dit ook nog even kort door.
- Strooi de poedersuiker op een bord.
- Vorm dan balletjes van ongeveer 2 à 2,5 cm van het deeg en rol deze door de poedersuiker.
- Leg ze dan op de bakplaat. Leg ze niet te dicht op elkaar, want ze worden nog wel groter.
- Ik doe de eerste bakplaat nooit zo vol. Eerst maar eens kijken of het goed gaat.
- Bak ze in ongeveer 10 minuten gaar. De koekjes krijgen van die mooie barstjes.
- Haal ze uit de oven. Laat ze heel eventjes liggen, één minuutjes. Haal ze er dan van af en laat ze verder afkoelen op een taartrooster.
- Strooi er eventueel vlak voor het opdienen nog wat extra poedersuiker over.
- Bak zo ook de rest van de koekjes.