Wij werken in de salon volgens het Anbos covid 19 protocol. Lees hier de maatregelingen

ingrediënten:

  • 500 gram spaghetti
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 uien, grof gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 400 milliliter gezeefde tomaat
  • 400 milliliter bouillon
  • 1 sateprikker oregano
  • 3 eetlepels olie
  • zout en peper
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

  • Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem.
  • Bak het gehakt, voeg ui en knoflook toe.
  • Als het gehakt bruin is, voeg je de bouillon, tomatenblokjes, gezeefde tomaat toe.
  • Laat anderhalf uur pruttelen op zacht vuur (eventueel met vlamverdeler). Roer zo nu en dan door.
  • Kook de spaghetti zodat deze vlak voordat de saus klaar is.
  • Breng op smaak met zout en peper en roer de sateprikker met daarop de oregano door de saus. Proef of de smaak naar wens is en voeg evt meer oregano olie toe. Oregano is een zeer sterke olie waardoor een hele druppel al snel teveel is. liever een paar keer kleine hoeveelheden toevoegen met een saté prikker dan de saus verpesten ;-).
  • Schep op elk bord spaghetti enkele lepels bolognesesaus.
  • Maak af met geraspte Parmezaanse kaas.